

همان طور که میدانید در صنعت ساخت و ساز و سازههای پیش ساخته از انواع مختلفی از ورقها مانند ورق گالوانیزه، آلوزینک و آلومینیوم استفاده میشود اما آهن آلات به صورت کلی به دو دسته آهن آلات صنعتی و آهن آلات ساختمانی تقسیم بندی میشوند.
علاوه بر آن تقسیم بندی دیگری نیز برای ورقها بر اساس نوع تولید وجود دارد که در آن ورقها بر اساس دو نوع نورد گرم و نورد سرد تقسیم بندی میشوند.
در حقیقت نورد کاری نوعی روش فرم دهی و شکل دهی به فلزات است که در دو شکل دمای بالا که به نورد گرم و دمای پایین که به نورد سرد موسوم است، صورت میگیرد.
ورقهای روغنی و گالوانیزه حاصل فرآیند نورد سرد هستند و در روش نورد گرم که ورق سیاه به این روش تولید میشود، فولاد تحت دمای 1280 درجه سانتی گراد قرار گرفته که در حقیقت دمایی بالاتر از دمای تبلور مجدد فولاد بوده و در این پروسه دانهها و کریستالهای ماده ابتدا خرد و تغییر شکل یافته و بواسطه فشاری که به آن وارد میشود به سطح میرسند و با گروهی از دانههای جدید و بی عیب جایگزین میشوند که این فرآیند با ذوب شدن و افزایش شکل پذیری ماده همراه است.
در این مرحله فولاد به رنگ مات درمیآید که علت اصلی نام گذاری آن همین مات بودن رنگ آن نسبت به سایر ورقهاست، سپس به روش نورد خشن قطعات از بین غلطکها عبور داده میشوند و به تدریج از ضخامت آن کاسته میشود تا به ضخامت 12 تا 16 میلی متر برسد و در نهایت نیز مراحل خنک سازی و بسته بندی ورقها صورت میگیرد به شکل کویل (کلاف) یا شیت وارد بازار میشود.
این به دلیل آن است که ورقهایی با ضخامت کمتر از 1.5 به دلیل فرم گیری راحت به صورت رول و ورقهای با ضخامت بیشتر از 1.5 به دلیل فرم گیری سخت به صورت شیت و برش خورده عرضه میشوند.
ورق سیاه نیز از دسته اجزای مصالح ساختمانی بوده که ابعاد آن بر اساس نیاز و درخواست مشتری برش میخورد این ورقها در انواع ضخامت 1.5 میلی متر تا 10 سانتی متر و در عرضهای 100، 125، 150 و 200 سانتی متر در بازار موجود میباشد و طول آن نیز متناسب با نیاز مشتریان برش خواهد خورد.
لازم به ذکر است که ورقهای نورد گرم تنها ضخامت بیشتری دارند اما کیفیت سطحی کمتری نسبت به ورقهای نورد سرد دارند و تفاوت آن با ورقهای گالوانیزه در این است که مانند ورقهای گالوانیزه پوشش محافظتی در برابر خوردگی و زنگ زدگی ندارند و در برابر رطوبت و خراش به سرعت لایه رویی اکسید میشود.
نکته مهم دیگر اینکه دو استاندارد معروف برای ورقهای سیاه به نام ST37 و ST52 وجود دارد که ST مخفف strength بوده که همان میزان مقاومت و استحکام ورق را بر حسب کیلوگرم به سانتی متر مکعب توسط عددی که بعد از آن نوشته میشود، نمایش میدهد که ورق سیاه ST52 درصد کربن بیشتر و به طبع مقاومت بیشتری نیز دارد.
از مهمترین تولید کنندگان فولاد در ایران میتوان به فولاد مبارکه اصفهان، فولاد اکسین خوزستان، فولاد کاویان اهواز و فولاد گیلان اشاره کرد.
اکثر استفاده ورق سیاه علاوه بر صنعت ساختمان سازی و استفاده به عنوان پوشش بیرونی سازههای پیش ساخته و ساندویچ پانل در پروژههای صنعتی عظیمی مانند پتروشیمی، سد سازی، تانکر سازی، کشتی سازی و… نیز استفاده میشود. علاوه برآن کاربردیهای دیگری در زمینههایی مانند موارد زیر دارد:
همان طور که میدانید قیمت خرید ورق سیاه نیز مانند سایر متریال و مصالح ساختمانی به عوامل فیزیکی گوناگونی مانند ابعاد درخواستی مشتری، ضخامت و وزن ورق بستگی دارد از همین رو اگر قصد خرید این نوع ورقها را دارید میتوانید از شرکتهای معتبر تولید کننده این نوع ورقها استعلام بگیرید.
امیدواریم این مطلب برای شما مفید بوده باشد. جهت کسب اطلاعات بیشتر از قیمت و مشخصات انواع ساندویچ پانل و سازه پیش ساخته از طریق شمارههای درج شده در سایت بانک اطلاعاتی ساندویچ پانل با کارشناسان فروش ما در واحد مربوطه تماس حاصل کنید.