

همان طور که میدانید پلان یا نقشه طرح اولیهی یک سازه پیش ساخته است که در آن جزئیات فرآیند تولید و ساخت کانکس و محل قرارگیری اجزای ساخت تعیین شده است. پلان را معمولا در مرحله دوم یعنی بعد از تعیین نوع سازه و کاربری آن طراحی میکنند.
در پلان طراحی شده، فاکتورهایی از قبیل: ارتفاع سازه، طول و عرض، و محل قرارگیری درب و پنجره و ابعاد آن مشخص میگردد. البته در برخی از سازهها که سیستمهای مختلفی در آنها استفاده میشود جزئیات بیشتری که شامل تاسیسات سازه اعم از نقشه برق، نقشه لوله کشی، نقشه محل نصب سیستم گرمایش و سرمایش میباشد نیز آورده شده است.
تمامی این مراحل و جزئیات جز نقشه مرحله اول معماری کانکس محسوب میشود. پلان دوم المانهای پلان قبلی را با جزئیات بیشتری ترسیم مینماید که این اطلاعات شامل ابعاد پنجرهها و ارتفاع آنها از کف میباشد، نوع بازشو و یا فیکس بودن آنها، تاج کانکس، محل قرارگیری نورپردازی نما و بسیاری از جزئیات دیگر که از حوصله این بحث خارج است.
در تصویر زیر که نمایی از یک کانکس نگهبانی کامپوزیتی همراه با تاج نمایش میدهد شاخصهایی از جمله محل قرارگیری درب، پنجره و ابعاد آنها به خوبی مشخص شده است و بازشوها با محل قرارگیری سازه به خوبی هماهنگ شده اند.
در نتیجه در صورت بروز مشکل و خارج شدن سازه از تیپ و یا محدودیت در ابعاد و ارتفاع باید به صورت حضوری از محل نصب کانکس بازدید و یک پلان اختصاصی برای آن طراحی کرد.
در پلان کانکس ویلایی، المانهایی از جمله مشخصات کلی و ابعاد دقیق سازه، همچنین محل قرارگیری اتاق خوابها، پارتیشنهای جداکننده، سرویس بهداشتی و آشپزخانه باید تعیین گردد.
پلان کانکس ویلایی اغلب به صورت چند شیت و صفحه جداگانه برای ترسیم هر بخش و قسمتی طراحی میشود برای مثال کابینت آشپزخانه و متعلقات آن، سرویس بهداشتی و تاسیسات آنها، انباری و کمد دیواری، هرکدام دارای نقشه مجزا و مربوط به خود هستند که تمامی این موارد در پلان اول و در شیت همان بخش لحاظ میشود.
گاهی تعداد شیتها و صفحات مربوط به هر بخش که در مجموع یک پلان کامل و جامع را تشکیل میدهد به بیش از بیست صفحه نیز میرسد. قابل توجه است که هرچه نقشهها جزئیتر و فنی تر ترسیم شده باشند ساخت سازه اصلی نیز اصولی و با کیفیت بالاتری انجام خواهد شد.
کانکسهای ساده که در اصل سادهترین نوع کانکسها هستند و با کاربری کارگاهی یا کارگاهی استفاده میشوند معمولا نقشه و پلانهای مشابهی دارند زیرا تولید و ساخت این دسته از سازهها با ارزانترین و مقرون به صرفه ترین مصالح نیز امکان پذیر بوده و در عین حال این سازهها استانداردهای لازم به لحاظ حمل و نقل و ظرفیت مورد نیاز را دارا هستند. مزیت دیگر اینکه خرید و فروش این سازهها با نقشههای ساده بسیار راحت تر میباشد.
کانکسهای چرخدار به دلیل قابلیت جابه جایی استفاده و کاربریهای مختلفی داشته و در پروژههای گوناگون از آن استفاده میشود رایج ترین آن استفاده به عنوان کیوسک و کاروانهای مسافرتی، کانکسهای امداد و نجات، پروژههای خط انتقال آب و یا پروژههای نفت و گاز و موارد دیگری که نیاز به جابه جایی در صورت لزوم دارد میباشد.
نقشه اسکلت کانکس، یک نقشه ابتدایی جهت ساخت کانکس میباشد اما بنا به نوع و ابعاد سازه مقاطع آهن آلات به کار رفته در پلان متفاوت میباشد و از آن جایی که ابتدا میبایست شاسی و سپس اسکلت بر روی آن سوار شود ابتدا نقشه شاسی و سپس اسکلت آن را طراحی میکنند.
شاسی کانکس که به صورت تیرآهن دور کلاف بوده دو وظیفه اصلی یعنی انتقال بار وارده سازه به زمین و استحکام و دوام سازه را بر عهده دارد. البته با ایجاد تغییر در سایز کانکس ممکن است نقشه شاسی آن نیز متفاوت شده و از تیرهای فرعی بیشتر یا کمتری استفاده شود.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر از نحوه تولید سازههای پیش ساخته به صفحه مربوطه در سایت بانک اطلاعاتی ساندویچ پانل مراجعه فرمایید. از توجه و همراهی شما سپاسگزاریم.