

در این مطلب قصد داریم نحوه اجرای زیرسازی ساندویچ پانل را شرح دهیم
امروزه با توجه به مزایا، ویژگی های ساختاری و عایق بندی عالی ساندویچ پانل استفاده از این سازه ها در صنعت ساخت و ساز رو به افزایش گذاشته و از این سازه ها در مکان های مختلفی همانند درمانگاه ها و نمازخانه های صحرایی، واحدهای امداد و نجات در بین جاده ها، سقف های کاذب، سردخانه ،سوله و کانکس مورد استفاده قرار می گیرد. از همین رو به کارگیری نصابان و مجریان باتجربه و زبده در این زمینه امری صحیح بوده که سبب کاهش آسیب های احتمالی و افزایش طول عمر سازه می شود. زیرسازی در واقع همان شاسی کشی بوده که این شاسی کشی معمولا با پروفیل و یا قوطی انجام می گیرد.اندازه و نوع این پروفیل ها بسته به ضخامت ساندویچ پانل و ارتفاع سازه متفاوت است. پروفیل ها نیز معمولا با مقاطع باز Z و یا U هستند که معمولا برای ساخت در و پنجره های آهنی و قاب اطراف پنجره مورد استفاده قرار می گیرد.پروفیل های باز با مقطع Z نیز جهت سقف سالن های بزرگ مثل سوله، سالن های ورزشی، انبار و یا پارکینگ کاربرد دارد. قوطی های استفاده شده به این منظور نیز معمولا 20*20 و یا 40*40 هستند.
زیرسازی های فلزی عموما توسط قوطی های 40*40 30،*30 و یا پروفیل های U شکل گالوانیزه به اسکلت ساختمان ،برخلاف جهت نصب ساندویچ پانل ها صورت می گیرد تا در محل تلاقی ساندویچ پانل ها و پروفیل به وسیله پیچ سرمته دار اتصال انجام شود. البته در موارد معدودی نصب ساندویچ پانل ها بر روی دیوار یکنواخت، صاف و بدون موج می توان بدون ایجاد زیرسازی، پانل ها را به صورت مستقیم بر روی دیوار توسط پیچ و رول پلاک نصب نمود.
برای فریم پانل ها در ابتدا، انتها، کنجها می توان از پروفیل های آلومینیومی استفاده کرد.
مقطع این پروفیل ها به شکل F انگلیسی بوده و قبل از نصب پانل پایه این پروفیل ها بر روی زیرسازی پیچ می شود.سپس پانل روی قسمتی که تعبیه شده نصب شده و در نهایت قسمت روکش پروفیل را با ضربه زدن در بین دو لبه پروفیل جای می دهند.
این پروفیل ها نیز به شکل V بوده و زاویه بین دو بال آن دقیقا 90 درجه است. پایه این پروفیل ها نیز به وسیله پیچ سرمته دار بر روی زیرسازی نصب شده و در قسمت کنج دیوار هم به صورت کنج داخلی و هم کنج خارجی پانل ها را به یکدیگر ارتباط می دهد.
نصب این پانل ها نیز همانند پروفیل های V و F شکل بوده و این پروفیل ها در قسمت اتصال پانل های افقی به پانل های عمودی و اتصال طولی دو پانل به یکدیگر کاربرد دارد.
همان طور که میدانید جهت انجام عملیات نصب پانل ها باید از قبل زیرسازی برای این منظور انجام شود که در انجام این امر به عرض، طول و ارتفاع پانل ها، فاصله بین ستون ها، محل نصب ساندویچ پانل، و شدت وزش باد باید توجه کرد.نصب ساندویچ پانل ها عموما به دو صورت نر و مادگی که لبه های پانل ها به صورت نر و ماده در یکدیگر فرو می روند و یا به صورت پیچ مخفی صورت می گیرد.
در این نوع زیرسازی پروفیل های 90 در 90 یا 80 در 80 آهن کشی شده و ساندویچ پانل ها به صورت افقی دور تا دور سازه روی این آهن کشی با پیچ پرچ می شوند. در مرحله نصب ساندویچ پانل دیواری اتصال پانل ها به یکدیگر و به پایه و ستون ها توسط پیچ و مهره و اتصال به شاسی(زیرسازی) و اسکلت توسط نبشی ها و ناودانی ها صورت می گیرد.اتصال ناودانی ها به شاسی نیز توسط پرچ و یا تفنگ ها میخکوب زن صورت می گیرد. نبشی ها همانند یک قاب بوده و با زاویه 90 درجه از اسکلت ساختمان قرار گرفتند و پانل ها درون این قاب ها جای گذاری شده و توسط لبه های نر و مادگی در یکدیگر فرو می روند.
در این نوع زیرسازی نیز ابتدا ساختاری آهن کشی شده روی سقف اجرا می شود.و به ازای هر متر مربع ساندویچ پانل یک پیچ سرمته گالوانیزه استفاده می شود. در نصب ساندویچ پانل سقفی قرارگیری مناسب اورلپ ها بر روی یکدیگر و حفظ فاصله مناسب بین پانل ها نکته حائز اهمیتی می باشد.برای نصب پانل ها ابتدا محل نصب را به چسب آغشته می کنند سپس ساندویچ پانل را بر روی آن قرار می دهند در نهایت اتصال این پانل ها به اسکلت ساختمان نیز توسط پیچ های گالوانیزه و رول پلاک صورت می گیرد. شیب موجود در این پانل ها نیز آب را به درون فلاشینگ هدایت کرده و از طریق ناودانی ها به زمین منتقل می شود.
پس از اتمام تمام این مراحل درزبندی و آب بندی پانل ها جهت افزایش کارایی و طول عمر سازه انجام می شود.
جهت کسب اطلاعات بیشتر از ویژگی سایر محصولات مشابه ما را در صفحه مربوطه سایت بانک اطلاعاتی ساندویچ پانل همراهی بفرمایید.
از همراهی شما متشکریم