

همزمان با پیشرفت تکنولوژِی شاهد به وجود آمدن مصالح جدیدی در صنعت ساختمان سازی هستیم. این مصالح جدید ساندویچ پنل ها هستند که از نظر ظاهری شباهت بسیار زیادی به ساندویچ دارند و به همین خاطر با ساندویچ پانل یا پانل ساندویچ نامگذاری شده اند.ساندویچ پانل یکی از جدیدترین نوع مصالح پیش ساخته است که در دو نوع ساندویچ پانل سقفی و ساندویچ پانل دیواری قابل تولید هستند.
پنل سقفی یکی از انواع پانل ها و همانطور که از اسم آن مشخص است جهت پوشش دهی قسمت سقف سازه هایی مانند سوله، کارخانه، کانکس و…. مورد استفاده قرار می گیرد.ساندویچ پانل دیواری یکی انواع پرکاربرد پانل ها است که به منظور پوشاندن دیوار سازه ها کاربری دارد و امروزه به دلیل داشتن نکات مثبت متعددی که دارد مورد توجه بسیاری از معماران و مهندسان قرار گرفته است.اما شاید برای بسیاری از شما سوال باشد که ضخامت ورقی که برای پنل سقفی به کار میرود چقدر است. در این مقاله قصد داریم در مورد اینکه ضخامت و جنس ورق در ساندویچ پانل سقفی به چه میزان است، اطلاعاتی در اختیار شما قرار دهیم.
جنس ورق هایی که برای ساندویچ پانل سقفی به کار گرفته می شود از نوع آلوزینک، گالوانیزه یا آلومینیوم است که از ترکیبات روی و سیلیکون تشکیل شده اند. ورق هایی که برای تولید پنل سقفی به کار می روند، ضخامت های متفاوتی دارند که بسته به کاربری و درخواست مشتری هر کدام از آنها قابل استفاده است.
ساختار پانل سقفی به گونه ای طراحی شده است که اندکی شیب دارد و این امر باعث می شود در هنگام بارش برف یا باران آب از روی پانل ها عبور کرده و به سمت پایین هدایت می شوند و این موضوع از پوسیدگی یا خوردگی ساندویچ پانل در مدت طولانی جلوگیری خواهد نمود.
ساندویچ پانل های سقفی از گام های تشکیل شده اند و وجود این گام ها موجب شده آب در هنگام بارش برف یا باران بر روی پانل ها تجمع پیدا نکرده و از روی پانل ها به سمت پایین تخلیه شوند. حضور این گام بر روی پانل های سقفی بسیار مفید و کاربردی است چراکه موجب شده پنل های سقفی که با بارش برف یا باران سر و کار بیشتری دارند، آب را به راحتی به سمت پایین هدایت نماید و این امر مانع از پوسیدگی و خوردگی سازه خواهد شد.
در قسمت لبه ساندویچ پنل ها از متریالی به نام فلاشینگ نیز استفاده می شود که در جنس های متفاوتی از قبیل آلوزینک، آلومینیوم و یا گالوانیزه قابل تولید است و در هنگام نصب پانل های ساندویچ از آنها استفاده می شود.
پانل سقفی دارای انواع متفاوتی هستند و بسته به درخواست مشتری موادی که برای ساخت آنها استفاده می شود، متفاوت است. از مهمترین انواع ساندویچ پانل سقفی می توان به ساندویچ پانل سقفی ساده، ساندویچ پانل سقفی سه گام، ساندویچ پانل سقفی پنج گام، ساندویچ پانل ذوذنقه دورو ورق گالوانیزه، ساندویچ پانل پیچ مخفی و ساندویچ پانل سقفی طرح سفال اشاره نمود.
ورق هایی که برای تولید ساندویچ پنل ها استفاده می شوند عمدتا از نوع گالوانیزه، آلومینیوم و آلوزینک می باشد.برای تولید پنل های سقفی عمدتا از ورق آلوزینک که از سیلیکون، آلومیینوم و روی تشکیل شده است، استفاده می شود.در مورد ضخامت ورقی که در ساندویچ پنل به کار رفته است می توان گقت ضخامتی در حدود 4 تا 10 سانت داشته و طول آن از 2 تا 12 متر متغیر است و بسته به دلخواه و سلیقه مشتری قابل تغییر است.
رنگ هایی که برای ساندویچ پنل ها به کار می رود بسیار متنوع و از نوع کوره ای هستند و مشتری می تواند هر کدام از رنگ هایی که دوست دارد بر حسب نوع کاربری خود انتخاب نماید.فوم عایقی که برای ساندویچ پانل ها استفاده می شود از نوع پلی یورتان بوده و پوشش آنها دوررو ورق، یک رو ورق یک رو فویل، یک رو ورق یک رو کاغذ، ساندویچ پانل یک رو ورق یک رو نایلون، دورو نایلون، دورو کاغذ، دورو فویل می باشد.
ضخامت ساندویچ پانل سقفی معمولا بین 4 الی 20 سانتی متر است.عرض ساندویچ پانل ها به صورت ثابت و غیر قابل تغییر است اما طول ساندویچ پانل ها بر حسب کاربری که مشتری دارد قابلیت تغییر دارد.اینکه مشتری می تواند طول پانل ها را براساس کاربرد خود تغییر دهد باعث می شود هزینه حمل و نقل به طرز قابل توجهی کاهش پیدا نماید و این به نفع افرادی است که از ساندویچ پانل برای کاربری خود استفاده می کنند.
به طور کلی می توان گفت ساندویچ پانل ها از 5 لایه تشکیل شده اند.ساندویچ پنل ها دارای لایه داخلی و خروجی هستند. به منظور متصل کردن لایه های بیرونی و داخلی با فوم عایق پلی یورتان از چسبی مخصوص به نام چسب عایق پلی یورتان استفاده می شود.