

زیپ پانل یکی از انواع ساندویچ پانلها با ساختاری با جزئیات بیشتر و تا حدودی متفاوتتر است. این سازهها علاوه بر اینکه همانند ساندویچ پانل از چندین لایه روی هم تشکیل شده به دلیل نوع کاربرد ساختاری منعطف شبیه به زیپ نیز دارند.
لایه عایق میانی زیپ پانل مشابه ساندویچ پانلها و از جنس فوم پلی استایرن، پشم سنگ و یا پلی اورتان است. اما لایههای دیگر به ترتیب ازپایین شامل ورق ذوزنقهای، لایه ضد بخار، بست آلومینیومی، فوم عایق، فاصله انداز امگا و ورق پروفیل میباشد.
از آن جایی که از زیپ پانل به دلیل نوع ساختار و انعطاف پذیری بسیار بالایی که دارد جهت پوشش سقف استفاده میشود در ساختار آن از مواد شیمیایی ضد بخار استفاده میشود که این مواد شیمیایی از تراکم و ایجاد قطرات منفرد آب جلوگیری میکند.
فاصله انداز یا پروفیل امگا نیز به منظور ایجاد فضای لازم جهت اجرای عایق حرارتی به کار میرود که عمدتا هم از جنس گالوانیزه به ضخامت 0.5 تا 1.5 میلی متر میباشد.
همان طور که میدانید امروزه با توجه به رویکرد جدید زیبایی شناسی در معماری سازهها و ساختمانها، احداث سازههای مدرن با طرحهای پیچیده و خاص معماری رواج زیادی پیدا کرده است.
این سازهها اغلب در مکانهایی مانند فرودگاهها، ورزشگاهها، ایستگاههای قطار که به یک پوشش یکدست و یکپارچه با قابلیت انعطاف پذیری بالا نیاز دارند به چشم میخورد که آن را سیستم ایستادرز مینامند.
این سیستم قابلیت پیاده کردن و اجرای سقفهایی با طولهای بلند، فرم پذیری بالا با اشکال هندسی کروی، استوانهای و مخروطی دارد.
همان طور که گفتیم از زیپ پانل به دلیل ویژگیهای ساختاری و انعطاف پذیری اغلب به عنوان پوشش سقف سازههای بزرگ مانند نمایشگاه، فرودگاه، سالنهای ورزشی، ساختمانهای مسکونی، اداری، پتروشیمی، کشاورزی مورد استفاده قرار میگیرد.
جالب است بدانید استفاده از این سازهها در واقع نوعی سبک معماری سبز بوده که در حقیقت با محیط زیست سازگاری و هماهنگی داشته و مانع اثرات مخرب و منفی ساخت و ساز بر محیط زیست میشود.
از همین رو جهت مبارزه با آلودگی هوا و ایجاد فضای سبز در پشت بام خانهها و سازهها، بهترین گزینه استفاده از زیپ پانل به دلیل به دلیل مقاومت در برابر حرارت و نشت آب میباشد که علاوه بر زیبایی به عنوان یک زیر لایه مقاوم در برابر نفوذ رطوبت عمل میکند.
زیپ پانلها ویژگیها و مزایای مشترکی همچون مقاومت در برابر زلزله، مقاوم در تغییرات شرایط آب و هوایی، وزن سبک، سهولت در جا به جایی و نصب، افزایش عمر مفید سازه، عایق در برابر حرارت، رطوبت و برودت، مقاومت در برابر خوردگی و زنگ زدگی و… با ساندویچ پانلها دارند.
اما علاوه بر این مزایا زیپ پانلها ویژگیهای متمایز کننده دیگری نیز دارند که از جمله آن میتوان به سیستم ذوب برف زیپ پانل اشاره کرد.
در زمستان با بارش برف و باران و کاهش دمای هوا امکان یخ زدگی و افزایش حجم مولکولهای آب وجود دارد، در نتیجه ممکن است سبب ترکیدن و یا ترک در ورقهای گاتر یا آبرو نصب شده بر روی زیپ پانلها شود از همین رو سیستمهای حرارتی جهت ذوب کردن و آب کردن برف در گاتر، خروجی آبروهای پوششهای زیپ پانل و برف گیرها تعبیه شده است.
این سیستم ذوب برف شامل دو سنسور حرارتی و رطوبتی، کنترلر و المنت هیتر است. هیتر مهمترین بخش سیستم بوده که بر روی برف گیر نصب شده و با ایجاد حرارت و گرما به سقف مانع یخ زدگی آن میشود.
سیستم ذوب برف و المنت هیتر یکی از اجزای لازم برای سازههای مناطق سردسیر، آبرو سقف مناطق پر بارش، آبروی استادیومهای فضای باز و…است.
این سیستم علاوه بر جلوگیری از یخ بستن آب باران و برف، از آسیب رسیدن به مصالح به کار رفته در سقف جلوگیری میکند. همچنین این سیستم توان حرارتی در سطح پایین و در مساحت و متراژ بالا را دارد.
زیپ پانلها به صورت یک پوشش مستحکم در امتداد شیب سقف دهانههای بزرگ منحنی شکل پهن شده و درزهای اتصال این پانلها به یکدیگر از سطح سقف بلندتر میباشد که این عامل سبب میشود تا در طول زمان مانند سازههای دیگر با مشکل نفوذ آب به درون سازه مواجه نشویم.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر از مشخصات و قیمت سایر سازههای پیش ساخته از طریق شمارههای موجود در صفحه بانک اطلاعاتی ساندویچ پانل با کارشناسان ما تماس حاصل نمایید.