همان طور که میدانید پروفیلها تجهیزات و متعلقاتی هستند که جهت ساخت لوله، درب و پنجره و شاسی کشی و نصب ساندویچ پانلها مورد استفاده قرار میگیرد. پروفیلها به دو دسته کلی صنعتی و ساختمانی تقسیم بندی میشوند. پروفیلهای صنعتی در ساخت خودرو و تجهیزات نظامی کاربرد دارد و پروفیلهای ساختمانی در ساختمان سازی مورد استفاده قرار میگیرد.
معنای لغوی پروفیل ثابت بودن مقطع در طولی معین میباشد.تاریخچه پیدایش این محصولات تنها به چند سال پس از جنگ جهانی دوم بازمیگردد.استفاده از این صنعت ابتدا از کشور آلمان آغاز شد و پس از استقبال فراوان به سایر کشورهای اروپایی و در نهایت به ایران که در آن زمان جمعیتی رو به رشد داشت کشیده شد.
همان طور که پیداست این دسته از محصولات، در صنعت ساختمان سازی مورد استفاده قرار میگیرد.این محصولات در ساخت درب و پنجرههای آلومینیومی ساختمانها مورد استفاده قرار میگیرد.این محصولات به لحاظ اشکال و نوع تولید به دو دسته تقسیم میشود:
امروزه استفاده از پروفیلهای کامپوزیتی، در صنعت ساختمان سازی به ویژه ساختمان سازی در شرایط آب و هوای مرطوب که احتمال خورندگی و پوسیدگی در آنجا بالاست بسیار رواج پیدا کرده است.از همین رو مواد مرکب یا کامپوزیت سهم عظیمی از فروش و نبض بازار را به دست خود گرفته است.ویژگی و مزیت اصلی این نوع از پروفیلها،مقاومت در برابر خوردگی و افزایش طول عمر سازه در برابر ارتعاشات میباشد.همچنین استفاده از این نوع پروفیلها به سبک تر شدن سازه نیز کمک میکند اما دوام و طول عمر بالای کامپوزیت از اهمیت بیشتری برخوردار است.
پروفیلهای آلومینیومی نیز هم در صنعت و هم در ساختمان به عنوان در، پنجره و سایر قطعات مورد استفاده قرار میگیرد.از محاسن این نوع از پروفیلها جلوگیری از هدر رفت انرژی و گرما نسب به پنجره های آهنی میباشد.به لحاظ زیبایی ظاهری نیز به دلیل سفید بودن حس بهتری را به بیننده منتقل میکند.
از ویژگیها و مزایای بارز پروفیلهای گالوانیزه مقاومت و استحکام بالای آنهاست که سبب جلوگیری از هرز شدن پیچها، افتادگی بازوهای در و پنجرهها میگردد زیرا در طبقات فوقانی ساختمانهای بلند و برجها نیروی باد و در طبقات پایینی نشست ساختمان به پنجرهها فشار مضاعفی را وارد میکند از همین رو استفاده از این نوع پروفیلها به این دلیل توصیه میشود.لازم به ذکر است با توجه به میزان فشار وارده به در و پنجرهها میزان ضخامت و وزن پروفیلها نیز باید اضافه شود.
مقاطع پروفیلهای مربعی به ابعاد 60*60 میلی متر تا 270 در 270 میلی متر و مقاطع مستطیل از 40* 100 میلی متر تا 135 *300 ساخته میشوند و ضخامت آنها از 2.5 تا 8 میلی متر میباشند.
این فرآیند شامل تبدیل ورق فولادی به محصول نهایی به شکل پروفیلهای باز و بسته میباشد.
قسمت عمده این مواد وارداتی بوده و از کشورهایی همچون برزیل و اروپا وارد میشوند و بخشی نیز توسط فولاد مبارکه تامین میگردد.همان طور که میدانید مواد اولیه هر نوع محصولی باید از درجه کیفی بالایی برخوردار باشد تا در هنگام تولید برای سازنده و هم برای مشتریان و مصرف کنندگان مشکل ایجاد نکند و از دوام و طول عمر بالایی برخوردار باشد.ورقهایی که برای تولید پروفیلها مورد استفاده قرار میگیرد شامل ترکیباتی از جمله: سیلیس، کربن، گوگرد، فسفر و منگنز میباشد.
کلافهای خریداری شده این ورقها توسط دستگاههای مخصوص اتوماتیک و یا تمام اتوماتیک برش و به نوارهایی با عرض مشخص تبدیل میشوند.این دستگاهها قسمتهای مختلفی از جمله: قسمت ذخیره کلاف، میز حمل کننده،کلاف گیر، سیستم بازکننده طوقههای کلاف، سیستم کنترل کننده کناره برای بهتر تنظیم شدن، صاف کننده ورق، گیوتین و قرقرههای هدایت ورق، قسمت برش، غلتکهای جداکننده نوارهای بریده شده و نهایتا نوار جمع کن را دارد.
پس از قرار گرفتن کلاف روی کلاف گیر و بازشدن طوقهای کلاف توسط سیستم بازکننده، ورق زیر غلتکهای صاف کننده هدایت میشود.پس از صاف شدن و تخت شدن ورقها سر ورق بریده شده، تا برای جوشکاری در قسمتهای بعدی اشکالی وجود نداشته باشد.سپس این ورقها به تیغههایی از فولاد که عملیات حرارتی بر روی آن انجام میشود رسیده و فواصل آنها متناسب با عرض نوارهای مورد نیاز تنظیم شده حرکت میکند.
ورقها از دو عدد شافت جدا کننده، که بر روی آنها تیغههای کوچکی مستقر گردیدهاند عبور داده میشوند و نهایتا سر اولیه نوارهای بریده شده، و در گیره مخصوصی که داخل نوار جمع کن قرار دارد درگیر میشود
معمولا پروفیلهای باز به روش مستقیم تولید میگردد.دستگاههای تولید لوله و پروفیل نیز عموما دارای قسمتهای گیوتین، قسمت جوش سر و ته نوار، انباره و فرمینگ که از دو قسمت شکل دهنده اولیه و شکل دهنده نهایی، قسمت جوش دو لبه پروفیل، براده برداری، سردکن، اره اتوماتیک، شتاب دهنده و نهایتا میز تخلیه میباشند.عمل اصلی این دستگاهها شکل دادن به ورق در حال عبور، تا تولید محصول نهایی به طریقه سرد میباشد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر از مشخصات انواع پروفیلها و ورق آلومینیوم و گالوانیزه به صفحه مربوطه در سایت ماموت مراجعه فرمایید.امیدواریم از خواندن این مطالب نهایت استفاده و لذت کافی را برده باشید