همان طور که در مبحث سوله LSF گفتیم سازههای LSF یک استراکچر سبک فولادی هستند که برای ساخت ساختمانهایی با تعداد طبقات و ارتفاع کم به کار میروند و از این روش برای ساخت کانکسها نیز استفاده میشود.
مزیت اصلی این روش کاهش وزن کلی ساختمان است که سبب میشود سازه بهترین عملکرد را در برابر نیروهای برشی زلزله از خود نشان دهد.کانکسها به صورت کلی سبک و مقاوم هستند اما سازههایی که با روش LSF تولید شدند، به دلیل وزن بسیار پایین مقاومت بسیار بالایی در زلزله دارند و در صورت بروز حوادث به دلیل سبک بودن خطر سقوط و یا تخریب مصالح سنگین وجود ندارد.
کانکس LSF را با استفاده از نرم افزارهای مخصوصی همچون frame builder به صورت سه بعدی طراحی میکنند در واقع این نرم افزار به صورت حرفهای طراحی و نقشه کانکس را همراه با راهکارهایی برای بهبود عملیات اجرایی در اختیار مهندسان قرار میدهد. مهندسان این پروژه پس از اتمام نقشه کلی کانکس، طرح تولید و چگونگی نصب و اجرای پانلها را تهیه میکنند.
همانند تمامی سازههای دیگر قدم اول جهت ساخت کانکسهای LSF اجرای فونداسیون است. مرحله بعدی اسکلت سازه است که ورقهای به کار رفته در ساخت این سازهها را با استفاده از روش نورد سرد یا پرس تولید میکنند. با توجه به اینکه این سازهها با استفاده از سازههای فولادی سبک ساخته میشوند انعطاف پذیری بسیار بیشتری با محیط و زمینهای نامساعد دارند.
مرحله سوم مربوط به اجرای پوشش داخلی و خارجی سقف و دیوار در کانکس LSF است که این پوشش با استفاده از ساندویچ پانل و ورق گالوانیزه صورت میگیرد. این پانلها به راحتی نصب و اجرا شده و برای زیبایی ظاهری سازه نیز میتوان از دیوارپوشهای مختلفی مانند MDF، رنگ روغن و یا از بلکا استفاده کرد.
در مرحله چهارم تاسیسات الکتریکی و مکانیکی سازه مانند سیم کشی، کلید و پریز، تابلو برق، خط تلفن، کابل تلویزیون، چاه ارت، را راه اندازی میکنند.
همان طور که میدانید چاه ارت در واقع یک نوع سیستم اتصال به زمین است که جهت حفاظت و ایمنی وسایل و تجهیزات الکتریکی، حفاظت و ایمنی از جان انسانها، جلوگیری و حذف ولتاژ اضافه به کار برده میشود.
در سیستم چاه ارت، زمین را با عمقی زیاد حفر میکنند و داخل آن را با استفاده از یک صفحه مسی که به یک سیم مسی جوش خورده، میپوشانند. در نهایت سر دیگر سیم را به بیرون از چاه برده و به تابلوی تست باکس و کلیه دستگاههای الکتریکی متصل میکنند.
تاسیسات مکانیکی نیز شامل جایگذاری لولههای آب و فاضلاب، رادیاتورها، پکیج، سرویس بهداشتی میباشد لازم به ذکر است امروزه برای تاسیسات و لوله کشی ساختمانها و هر سازهای از پایپ یا همان لولههای پی وی سی به دلیل مقاومت این لولهها در برابر هر گونه مواد شیمیایی و اسیدها استفاده میکنند.
مرحله پنجم جایگذاری و نصب درب و پنجرهها میباشد درب و پنجرهها را نیز میتوان از جنسهای گوناگونی مانند UPVC، HDF، MDF و یا آلومینیومی انتخاب کرد. مرحله آخر مربوط به طراحی و زیبایی ظاهری سازه مانند کفسازی، نقاشی، سرامیک، لمینت، پارکت، موزاییک میباشد.
به صورت کلی سازههای LSF مزایای فراوانی دارند که در ادامه به آنها اشاره میکنیم
• کانکسهای LSF علی رغم وزن سبکی که دارند بسیار مقاوم و مستحکم هستند
• حمل و نقل بسیار راحتی دارند و به سرعت نصب و مونتاژ میشوند
• مقاوم در برابر عوامل و شرایط مخرب بیرونی مانند آتش سوری، زلزله
• اتصالات در این سیستم بسیار ساده بوده از همین رو از کیفیت اجرایی بالایی برخوردار هستند
• از آن جایی که اجزای این سیستم بواسطه پیچ به یکدیگر متصل میشوند بخش عمدهای از مصالح قابلیت بازیافت دارند.
قیمت کانکس LSF به عوامل و شرایط گوناگونی همچون متراژ درخواستی و مد نظر خریدار، نوع نمای استفاده شده، تعداد طبقات، نوع اجرای اسکلت، و نمای داخلی کانکس بستگی دارد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر از انواع سازهها مانند سوله HSS به صفحه مربوطه در سایت بانک اطلاعاتی ساندویچ پانل مراجعه فرمایید. از همراهی شما سپاسگزاریم