

در این مطلب از وبسایت بانک اطلاعات سازه های پیش ساخته قصد داریم تا درباره انواع مختلف سوله ها و تفاوت میان آن ها مطالبی را در اختیار شما قرار بدهیم.
یکی از ساده ترین و همچنین به روز ترین سوله ها سوله خرپایی میباشد.
مصالح به کاربرده شده در ساخت سوله خرپایی را با استفاده از ورق های فولادی میسازند ، و همانند سوله های تیر ورقی ساخته میشود ، اما دارای تفاوت هایی هستند بزرگ ترین تفاوت موجود در بین این دونوع سوله ورق های استفاده شده در ساخت سوله خرپایی از دقت بالایی برخوردار میباشد و با محاسبات دقیق تبدیل به پروفیل های مقاوم و قابل استفاده میشوند.سپس با استفاده از جوش و دستگاه های جوش به صورت کاملا متفاوت شروع به بنا کردن این نوع سوله میکنند ، که همین امر باعث تغییر شکل سوله های خرپایی شده است.
استفاده از نوع طراحی و جوش به خصوص سوله خرپایی استفاده از پیچ و مهره های به خصوص در راه اندازی و ساخت سوله های خرپایی ، استفاده از سبکی جدیدی در نقاط اتصال بین قطعات سوله میباشد.
در گذشته برای ساخت سوله از شیوه دیگری استفاده میشد به صورتی که برای ساخت سوله شما باید از ورق های فولادی استفاده میکردید و هرچه دهانه سوله بیشتر میشد مهندسان برای اینکه سازه بتواند وزن را تحمل کند از فولادهای بیشتر استفاده میکردند ، تا سازه دارای ایمنی بیشتری باشد.
اما در سوله های خرپایی این طور نیست و شما میتوانید پیشرفت صنعت ساخت سوله و… را در ساخت این نوع سوله مشاهده کنید ، در ساخت این سوله ها ، فولادی مصرفی کاهش یافته و در نهایت سازه سبک تر و هزینه های ساخت آن پایین تر آمده است.
اما به دلیل استفاده از فولاد کمتر جالب است که هیچ مشکلی در ساخت و ایمنی سوله های امروزی به وجود نیامده و همچنان دارای ایمنی و توانایی های قبل خود میباشند.
یکی از روش های قدیمی در ساخت سوله میباشد و یکی از جا افتاده ترین روش های ساخت سوله میباشد.
استفاده از این سوله سبب میشود تا از ورقه های فولادی بسیاری در ساخت آن استفاده شود. همچنین ساختمان این سازه بسیار سنگین میباشد.
در هنگام جوش این گونه سوله های به صورتی جوش می دهند که در شکل گیری سقف آن به شکل هشتی در میآید. محدودیت ساخت در این نوع سوله ها تنها ساخت دهانه سازه میباشد که نمیتوان در ساخت آن از دهانه های عریض بدون ستون استفاده کرد.
بعد از گذشت زمان و انجام آموزش های لازم برای ساخت انواع سوله های مدرن سبب شد تا مهندسان بتوانند سریع تر سوله های مورد نیاز را بسازند همچنین هزینه های ساخت سوله نیز کاهش پیدا کند.
با گذشت زمان ساخت اینگونه سوله ها بسیار کمتر نسبت به قبل شد ، تا جایی که به صورت کلی در ساخت سوله ها دیگر از این روش استفاده نمیکنند.
این نوع سوله جزء جدید ترین نمونه های سوله میباشد ، در ساخت سوله های یو بی ام از ورق های گالوانیزه استفاده میشود ، در ساخت سوله یو بی ام محدودیت ساخت دهانه داریم و حداکثر اندازه دهانه این نوع سوله 30 متر است.
در ساخت سوله های یو بی ام از وسیله ای به نام سیمر استفاده میشود به وسیله این دستگاه ورق های استفاده شده از جنس گالوانیزه به هم دوخته میشوند.
یکی از بزرگ ترین معایب این نوع سوله در این موضوع می باشد که همواره نیاز به تعمیر دارد ، به دلیل استفاده از سیم ها در دوختن ورق های گالوانیزه در کنار یک دیگر پس از مدتی به دلیل باد و باران و … این سیم ها قدرت خودشان را از دست داده و شل میشوند.
همین امر باعث میشود در داخل سازه صدا به وجود بیاید و سبب شود که در هنگام وزش باد و… صدا های آن آزار دهنده باشد و پس از مدتی نیاز به تعمیرات دوباره دارد.
یک دیگر از بزرگ ترین معایب آن عایق استفاده شده در ساخت این نوع سوله میباشد ، در ساخت سوله یو بی ام از فوم پاششی به نام پلی اورتان استفاده میشود ، به دلیل خاصیت جذب کردن آلودگی ها به خود این عایق فوم توصیه نمیشود و همچنین این عایق پس از آلودگی قابلیت پاک کردن را ندارد.
در میان سوله ها ، این نوع سوله دارای قیمت کمتری میباشد اما دارای دردسر ها و آلودگی های بسیار است ، که در مقابل دیگر سوله های ارزش خرید کم تری دارد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در مورد انواع دیگر سوله مانند سوله تیرورقی و ساندویچ پانل می توانید از طریق صفحه مربوطه در سایت در مورد این نوع از سوله ها اطلاعات مورد نیاز را دریافت نمایید.