

معرفی انواع فوم پلی یورتان کاری است که در این مقاله قصد داریم به بررسی و ارزیابی آن بپردازیم.
در صورتی که می خواهید با انواع فوم پلی یورتان آشنایی پیدا نمایید می توانید با ما در این مقاله همراه باشید.
همانطور که در مقالات قبل ذکر شد، فوم پلی یورتان یکی از با کیفیت ترین فوم های موجود در بازار است که به دلیل مقاومت بسیار بالایی که دارد عمدتا از این فوم برای تولید ساندویچ پانل استفاده می شود.
فوم های پلی یورتان دارای انواع مختلفی هستند که بسته به کاربری که مصرف کننده دارد از هر کدام از این فوم ها در محصول استفاده می شود.
فوم پلی یورتان به 3 گروه اصلی فوم های نرم، نیمه نرم و سخت طبقه بندی می شوند که هر کدام از آنها ویژگیها و خصوصیات مربوط به خود را دارند.
فوم های نرم پلی یورتان، فوم هایی با سلول باز هستند که هوا به راحتی از داخل آن عبور کرده و این امر از بروز پوسیدگی جلوگیری می نماید. دانسیته این نوع از فوم های پلی یورتان 93 بر 3 اینچ است و به دلیل خواص فیزیکی و مکانیکی که دارند از استحکام کششی و طول بیشتری برخوردار هستند.
فوم نرم پلی یورتان در صورتی که در معرض نورخورشید قرار گیرند به سرعت تغییر رنگ می دهند و این یکی از معایب این نوع فوم ها می باشد.این نوع فو ها در صورتی که در معرض اسیدها و بازهای قوی قرار گیرند دیگر دوام و استحکام قبل را نخواهند داشت و این یکی از ایرادهای این نوع فوم ها به حساب می آید.
ساختار این نوع از فوم ها شباهت بسیار زیادی به فوم های نرم دارد و در صورتی که تغییری در ساختار آنها ایجاد شود تاثیرات قابل توجهی در میزان سختی و خصوصیات آنها ایجاد خواهد شد. این دسته از فوم ها به دلیل ساختاری که دارند آب را به راحتی جذب کرده اما نمی توانند رطوبت را به خود جذب نمایند.
فوم سخت پلی یورتان یکی از فوم های پرکاربردی است که در ساخت سازه های پیش ساخته ای مانند ساندویچ پانل مورد استفاده قرار می گیرد که البته کاربردهای دیگری هم دارد اما مهمترین کاربرد آن استفاده در ساندویچ پانل است.در سال 1960مصرف فوم سخت پلی یورتان به دلیل دو عامل استفاده از مونوفلوئومتری که به عنوان عاملی برای پف کردن است و استفاده از MDI پلیمری که با توجه به ساختاری که ارد موجب ساده تر شدن فرایند می شود، رواج پیدا کرد.
میزان ضریب حرارتی فوم سخت پلی یورتان از سایر فوم ها کمتر است و همین امر باعث شده این نوع فوم ها به گزینه مناسبی برای عایق بندی تبدیل شوند و بسیاری از افراد جهت عایق بندی از این دسته فوم ها استفاده می نمایند.
فوم شانه تخم مرغی یکی دیگر از انواع فوم های پلی یورتان است و از نظر شکل ظاهری شباهت بسیار زیادی به شانه تخم مرغ دارد و به دلیل اینکه می تواند از ورود صدا به داخل سازه جلوگیری نماید به فوم آکوسیتک معروف است و به عنوان عایق صدا مورد استفاده قرار می گیرد. از این نوع فوم ها عمدتا در مکان هایی مانند سالن های آمفی تئاتر،استودیو ضبط صدا و مکان هایی که بایستی از ورود و نفوذ صدا به داخل سازه جلوگیری شود، استفاده می شود تا مانع از نفوذ صدا به داخل سازه شود.
البته استفاده از فوم پلی یورتان فقط به تولید ساندویچ پانل محدود نمی شود و در صنایع دیگری می توان از فوم های پلی یورتان در انواع مختلف استفاده نمود. به عنوان مثال سازندگان تشک همواره در تلاش هستند تا هزینه های خود را به طرز قابل توجهی کاهش دهند و استفاده از این نوع فوم ها می تواند تا حدود زیادی این هدف را تحقق ببخشد.در صورتی که بتوانید دو فوم را از یک فوم با همان ضخامت و سایز تولید نمایید تا حدود زیادی می توانید در هزینه ها صرفه جویی نمایید چراکه می توان تولید فوم را تا دو برابر افزایش دهید و این نکته ای مثبت تلقی می شود و موجب صرفه جویی در هزینه ها می شود.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در مورد فوم پلی یورتان و انواع دیگر فوم ها مانند فوم پلی استایرن، فوم عایق XPS، فوم عایق EPS فوم پشم سنگ می توانید از طریق شماره تماسهای ذکر شده با بخش فروش ما تماس حاصل نموده و از کارشناسان فروش ما در این زمینه اطلاعات لازم را دریافت نمایید.